woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeOpinieIk vind: Rommel op de begraafplaats

Ik vind: Rommel op de begraafplaats

Op woensdag 7 juli ga ik met mijn fiets naar de Oude Begraafplaats aan de Pinkelseweg in Rheden. Als het hek in zicht komt, zie ik dat het open staat en eenmaal bij het hek aangekomen is mijn verbazing nog groter bij het zien van een sigarettenpeuk, een leeg blikje bier en een afgebrand supersterretje.
En natuurlijk, in eerste instantie ben ik boos op zoveel onverschilligheid om die rommel naar neer te gooien, maar misschien nog meer om het zo te laten liggen. Onfatsoenlijk en respectloos…
Maar dan denk ik ook dat die persoon misschien wel hevig geëmotioneerd was toen dat allemaal gebeurde. Misschien is dat supersterretje wel afgestoken omdat een geliefde jarig was op deze dag. Is het blikje bier leeggedronken en de sigaret opgerookt. Die gedachte speelt ook door mijn hoofd omdat er ook fietssleutels bij het hek liggen. Misschien was iemand echt wel geëmotioneerd en is lopend met een opgetilde fiets naar huis gelopen? Het zou allemaal zomaar kunnen, maar dat neemt toch nog niet weg, als je bij zinnen komt, om even terug te gaan en de weggegooide spullen alsnog in de grijze afvalcontainer te stoppen die bij het bankje staat.
Ik wil alleen maar zeggen: let er de volgende keer alsjeblief op. De grijze container staat er niet voor Piet Snot.

Ale Hartgers,
Rheden

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...