Home / Algemeen / Roy Klomp uit De Steeg ontvangt Draaginsigne Gewonden

Roy Klomp uit De Steeg ontvangt Draaginsigne Gewonden

DE STEEG/LOENEN – Veteraan Roy Klomp uit De Steeg heeft zaterdag 22 mei het Draaginsigne Gewonden (DIG) ontvangen. Het insigne werd op het Ereveld Loenen uitgereikt door Brigade-Generaal Paul Hoefsloot.

Het Draaginsigne Gewonden (DIG) wordt toegekend aan militairen en veteranen die onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties lichamelijk of psychisch letsel hebben opgelopen. Voor Roy is PTSS een litteken van vallen en opstaan. Schilderen en fietsen op de Posbank op zijn Cargo-MTB met zijn trouwe metgezel, hulphond Grizzl, hebben voor hem een helende werking.
Het zilveren draaginsigne met de tekst ‘Vulneratus Nec Victus’ – gewond maar niet verslagen – is een belangrijke vorm van respect en erkenning voor het offer dat Roys uitzonderlijke inzet tijdens de Dutchbat Missie in Bosnië met zich meebracht. Het was een mooie uitreiking op het Ereveld in Loenen. De uitreiking kwam tot stand mede dankzij de inzet van Luitenant-Kolonel Eric Vermetten, head research MGGZ, en de betrokkenheid van Majoor Marco Kroon, drager van de hoogste Militaire onderscheiding de Militaire Willems Orde. Veteraan Roy Klomp uitte zijn dankbaarheid aan zijn gasten, waaronder veteranen, familie en vrienden.

Lees ook

Tuinconcert Trio Zauberflöte in Velp

VELP – Trio Zauberflöte speelt woensdag 4 augustus in de tuin van Boekhandel Jansen & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.