Home / Algemeen / Rhedens college op bezoek bij Veteranen

Rhedens college op bezoek bij Veteranen

GEM. RHEDEN – Donderdag 24 juni gaan burgemeester Carol van Eert en de wethouders van het Rhedens college langs bij alle veteranen die in de gemeente Rheden wonen, in verband met de Nederlandse Veteranendag. De collegeleden rijden met oude legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog door de gemeente en bieden iedere veteraan bij de voordeur een presentje aan.

De Veteranendag is een eerbetoon aan de Nederlandse veteranen – jong en oud, man en vrouw – die zich hebben ingezet of nog steeds inzetten voor de vrede. Voorgaande jaren werd er altijd een bijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis in De Steeg, maar wegens de coronamaatregelen kan dit voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. Daarom is er gezocht naar een alternatief en dat is gevonden in deze tour van het college.

De gemeente Rheden kent bijna 280 (gewezen) veteranen; waarvan een aantal nog in actieve dienst. De veteranen zijn rechtstreeks betrokken geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië, maar ook in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan en Nieuw Guinea. Alle geregistreerde veteranen bij het Nederlands Veteraneninstituut van de gemeente Rheden kunnen deze dag iemand aan de deur verwachten.
De Nederlandse Veteranendag is sinds 2005 jaarlijks rond de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden. In 2006 heeft de ministerraad besloten de Nederlandse Veteranendag tot nationaal evenement uit te roepen. Nederland telt ruim 125.000 veteranen: van Tweede Wereldoorlogveteranen tot en met militairen die zijn ingezet bij de vredesmissies van nu.

Lees ook

Exposities in Dorpskerk Rheden

RHEDEN – Deze zomer zijn er twee exposities te bewonderen in de Dorpskerk in Rheden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.