Home / Cultuur / Opening Fototentoonstelling ‘Terug naar huis’

Opening Fototentoonstelling ‘Terug naar huis’

RHEDEN – De fototentoonstelling ‘Terug naar huis’ van fotograaf Jikke Göbel uit De Steeg is binnenkort te zien in het Dorpshuis in Rheden. Op vrijdag 2 juli is er een open inloop van 17.00 tot 18.00 uur. Göbel is aanwezig en signeert op verzoek het bijbehorende fotoboek.

De Steegse fotografe maakte het fotoboek met journalist en schrijfdocent Marjon Weijzen uit Rheden en een tiental schrijvers, die zeventigplussers uit Rheden en omstreken interviewden. Göbel fotografeerde hen vervolgens tijdens een uitstapje ‘terug-naar-een-vroeger-thuis’. De uitjes gingen soms naar een geboortehuis, maar het kon ook naar een boerderij zijn, een landgoed, een school, het Afrikamuseum of het voetbalstadion van De Graafschap.
De fototentoonstelling geeft een krachtig beeld van de generatie die de oorlog nog nét heeft meegemaakt. De tentoonstelling is tot en met 1 september te bekijken tijdens openingstijden van het Dorpshuis, of op afspraak.
et project Terug naar huis is financieel mogelijk gemaakt door: het Oranjefonds, Provincie Gelderland, gemeente Rheden en Cultuurbedrijf RIQQ.

Foto: Jikke Göbel

www.dorphuisrheden.info/exposities

Foto: Hermien Rijnbende woont al haar hele leven in de ouderlijke boerderij in de Groenestraat. Tijdens een wandeling over landgoed Heuven laat ze hun vroegere land zien en het koetshuis, waar haar vader in november de pacht betaalde aan ‘de juffrouw’ Catharina Wurfbain

Lees ook

Olympisch skateboardsters nieuwe ambassadeurs Gazelle

DIEREN – Fietsfabriek Gazelle in Dieren heeft onlangs haar partnership met NOC*NSF verlangd. In de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.