Home / Cultuur / Midzomer-carillonconcert in Doesburg

Midzomer-carillonconcert in Doesburg

DOESBURG – Elke jaar wordt, rond de langste dag, het midzomer-carillonconcert gegeven op het carillon van de Doesburgse Martinitoren. Zaterdag 3 juli kan iedereen in de binnenstad genieten van een prachtig programma.

Het concert wordt in bijzonder gegeven voor donateurs van de Stichting Doesburgs Carillon, die de muziek beluisteren in de tuin van mevrouw Verkade aan de Gasthuisstraat, naast het Lalique Museum. Hier kunnen zij dichtbij de toren genieten van het openlichtconcert. Het wordt ook dit jaar een bijzondere muzikale uitvoering: de klanken van het carillon, dat wordt bespeeld door stadsbeiaardier Frans Haagen, zullen zich in de tuin mengen met de muziek van cellospeler Pedro Massarrao, die te midden van de aanwezige toehoorders speelt. De beide musici hebben zowel moderne als klassieke muziekstukken uitgekozen, die zich lenen voor deze unieke combinatie van instrumenten.
Het concert begint om 21.00 uur, maar vanaf 20.15 is er een feestelijke muzikale introductie-verrassing in de tuin. Naast donateurs zijn ook belangstellenden en/of toekomstige donateurs welkom. De tuin is groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en wordt het glas geheven op de beide musici. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de collectebus is zeer welkom.

Lees ook

Theo Jellema bespeelt orgels Martinikerk

DOESBURG – Donderdag 5 augustus vanaf 20.00 uur bespeelt Theo Jellema de drie orgels in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.