Home / Brummen-Regiobode / Lions Club Zuid Oost Veluwe gaat 24 uur fietsen voor Ronald McDonald Huis

Lions Club Zuid Oost Veluwe gaat 24 uur fietsen voor Ronald McDonald Huis

EERBEEK – Een team van leden van Lions Club Zuid Oost Veluwe gaat in het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 juni een flinke uitdaging aan met de HomeRide. Met tien man wordt er 24 uur lang non-stopt gefietst voor het goede doel. Er wordt geld ingezameld voor het Ronald McDonald Huis Boshuus Arnhem, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Zaterdagochtend om 12.00 uur gaat het sportieve team Lions4Boshuus van start bij De Korenmolen in Eerbeek, Het startschot zal worden gegeven door Burgemeester Alex van Hedel. In 24 uur leggen zij fietsend 500 kilometer af. Op zondagochtend heeft het team een korte stop bij het Boshuus in Arnhem. Daar zal Olympisch kampioene Elis Ligtlee de fietsers aanmoedigen voor de laatste fietsuren. De finish is zondag op het Marktplein in Brummen bij ’t Kromhout.
Overigens rijden tegelijkertijd zo’n 1400 andere deelnemers voor een tocht door Nederland, die samen al ruim 1,1 miljoen euro hebben opgehaald. Het sportweekend is live te volgen via HomeRadio: 24 uur lang radio met onder andere verslag van het gezamenlijke start- en finishmoment, razende reporters die teams bezoeken en natuurlijk deelnemers die vertellen over hun HomeRide, HomeRun of HomeWalk @Home. HomeRadio is vanaf 26 juni 11.30 uur te volgen via homeride.nl.

HomeRide, HomeRun en HomeWalk zijn jaarlijkse fondsenwervende sportevenementen van het Ronald McDonald Kinderfonds. De opbrengst komt ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Daar vinden ouders en hun zieke of zorgintensieve kind een plek dicht bij elkaar. Met 24 uur lang sporten wordt aandacht gevraagd voor de zorg voor een ziek of zorgintensief kind: dat gaat ook 24 uur per dag door. Dit jaar zijn de evenementen een @Home-editie vanwege de coronamaatregelen.
Lions Club Zuid-Oost Veluwe bestaat 50 jaar. In al die jaren hebben de leden goede doelen ondersteund met hulp of met donaties. In het jubileumjaar hebben zij ervoor gekozen om alle activiteiten ten goede te laten komen van één specifiek goed doel: het Ronald McDonald fonds, en met name het Boshuus in Arnhem. De opbrengst van alle activiteiten in het jubileumjaar 2020/2021 komen ten goede aan de HomeRide. Tegelijkertijd biedt deelname aan de Homeride de Lions de gelegenheid om met elkaar een leuk en sportief evenement te ervaren.

Lees ook

Olympisch skateboardsters nieuwe ambassadeurs Gazelle

DIEREN – Fietsfabriek Gazelle in Dieren heeft onlangs haar partnership met NOC*NSF verlangd. In de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.