Home / Algemeen / Kledingmarkt in tuin van de Schilderschool
.

Kledingmarkt in tuin van de Schilderschool

DOESBURG – Op zaterdag 3 en zondag 4 juli is er een kledingmarkt en open huis van 11.00 tot 16.00 uur in tuin van de De Schilderschool te Doesburg. Er is tweedehands kleding van goede kwaliteit ingezameld, die verkocht wordt om geld in te zamelen voor Stichting Table Mountain. De gehele opbrengst gaat naar schooluniformen en schoenen voor schoolkinderen in Zuid-Afrika, in de omgeving van Kaapstad.

In februari van 2022 gaan donateurs uit Nederland zelf naar Zuid-Afrika om samen met Stichting Table Mountain schooluniformen voor de kinderen aan te schaffen en te doneren aan kinderen in de sloppenwijken. De ouders zelf hebben te weinig geld om deze schooluniformen te financieren. Daardoor mogen de kinderen niet naar school.

Naast de kledingmarkt is er er ook open huis bij de vernieuwde Schilderschool. In de Schilderschool is een tentoonstelling aanwezig van GraVuur. Dit zijn beelden gebrand met vuur op hout. Meer informatie hierover is te vinden op www.gravuur.nl. De expositie heeft als thema: ‘De schoonheid van Zuid-Afrika’. Straatkinderen en de big five zijn het onderwerp. Van de opbrengst van de gravuren die verkocht worden, gaat 50 procent naar hetzelfde doel.
De Schilderschool is te vinden aan de Oranjesingel 16 in Doesburg.

Foto: Stichting Tablemountain

www.tablemountain.org

www.schilderschool.info

Lees ook

Klimaatburgemeester gezocht voor Rheden

GEM. RHEDEN – Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.