Home / Algemeen / Gratis sport, spel en uitdaging voor alle Rhedense jongeren

Gratis sport, spel en uitdaging voor alle Rhedense jongeren

RHEDEN – Jonge mantelzorgers krijgen vaak heel wat voor hun kiezen. Dat maakt dat ontspanning en even los zijn van de zorg die jonge mantelzorgers bieden, heel belangrijk is. Om die reden verzorgt MVT samen met Incluzio en Pro Persona Connect op zaterdag 3 juli een gratis sportdag voor alle jongeren van 12-16 jaar uit Rheden en Rozendaal.

Onlangs vertoonde MVT in samenwerking met Pro Persona Connect een online theatervoorstelling over hoe het is om jonge mantelzorger te zijn. Ofwel: hoe is het om op te groeien in een gezin waarin iemand extra zorg nodig heeft? Wat doet dat met je als jongere? Dat je een broertje of zusje hebt met een beperking, of een vader die met een depressie op de bank ligt als je uit school komt? Soms kun je best wat ondersteuning, begrip en aandacht gebruiken om hiermee om te kunnen gaan. En vooral ook om de dingen te kunnen blijven doen die je op die leeftijd normaal gesproken doet.
De theatervoorstelling werd door bijna 70 mensen bekeken, variërend van hulpverleners en docenten tot vrijwilligers en inwoners die belangstelling voor dit onderwerp hadden. Voor velen was het een eyeopener om te zien hoe jongeren het mantelzorger zijn, ervaren. Hun omgeving zoals school, de voetbalvereniging en alle anderen bewust maken van het feit dat er jonge mantelzorgers zijn, is heel belangrijk. Door de oproep aan de jongeren om vooral hun zorg met iemand te delen, hopen we de drempel te verlagen.

Doordat jonge mantelzorgers zorg bieden, die soms ook de nodige kopzorgen met zich meebrengt, is het extra belangrijk hen voldoende momenten van ontspanning te bieden. Daarom houdt MVT samen met Incluzio en Pro Persona Connect op zaterdag 3 juli van 11.00 tot 14.00 uur een fantastisch sport- en spelevenement bij SC Rheden aan de IJsselsingel 91 in Rheden. Deze activiteit is gratis en alle jongeren van 12 tot 16 jaar, wonend in de gemeente Rheden en Rozendaal, zijn hierbij van harte welkom.
Op het programma staan onder andere een 50 meter lange stormbaan, een sweeper, rodeostier, klimberg, afmatbaan en een zeephelling. De deelnemers krijgen een leuke goodiebag met onder andere een lunchpakketje en een flyer met een paar vragen over ‘wanneer ben je jonge mantelzorger?’ Jongeren die mantelzorger zijn, ontvangen een extra presentje. Tijdens deze dag kunnen zij aangeven of ze behoefte hebben aan ondersteuning, informatie of ontspanning en ‘een momentje voor jezelf’. MVT, Pro Persona en Incluzio kijken daarna hoe zij hier verder vorm aan kunnen geven. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden in niet verplicht.

info@mvtrheden.nl

Lees ook

Klimaatburgemeester gezocht voor Rheden

GEM. RHEDEN – Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.