Home / Cultuur / Drie films bij Filmhuis Dieren

Drie films bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren heeft deze week drie films op het programma staan. Op vrijdag 18 juni is Made in Italy te zien. Zondag 20 juni draait Ammonite en op dinsdag 22 juni The Mole Agent. Alle films worden om 20.00 uur vertoond in Schouwburg Theothorne in Dieren. Reserveren kan online.

De hartverwarmende comedy Made in Italy vertelt het verhaal van de eigenzinnige Londense kunstenaar Robert die met zijn van hem vervreemde zoon Jack afreist naar Toscane om het huis te verkopen dat ze van hun echtgenote en moeder hebben geërfd. Tot hun teleurstelling treffen ze de eens zo schitterende villa compleet verwaarloosd aan. Wanneer de renovaties niet volgens plan verlopen doet dat de toch al gespannen relatie tussen vader en zoon weinig goed.
Ammonite draait om de beroemde paleontoloog Mary Anning. Ze werkt aan de kust in Engeland in 1840. Ze krijgt de rijke Charlotte Murchison onder haar hoede, in de hoop dat Anning positief kan bijdragen aan de geestelijke gezondheid van Murchison. Er ontstaat een intense relatie die hun leven voor altijd zal veranderen.
In The Mole Agent (foto) is Sergio is een Chileense spion. Tenminste, hij reageert op een advertentie waarin een 80- tot 90-jarige wordt gezocht voor een casting. Een privé-detective wil Sergio als spion inzetten bij een bejaardentehuis om te onderzoeken of ouderen daar worden mishandeld. Maar Sergio is 83, geen 007, en heeft moeite met hedendaagse technologieën en spionagetechnieken. Wel is hij een enthousiaste leerling, voor wie deze spionage-actie een welkome afleiding is na het overlijden van zijn vrouw.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Vrouwen van Nu aan de koffie

ANGERLO – De dames van Vrouwen van Nu Angerlo konden op woensdag 7 juli weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.