Home / Algemeen / College akkoord met appartementen aan Akkergeelster

College akkoord met appartementen aan Akkergeelster

BRUMMEN – De bouw van tien appartementen aan de Akkergeelster in Brummen komt een stapje dichterbij. Burgemeester en wethouders zijn akkoord met het ontwerpbestemmingsplan. “We zijn blij met de komst van extra woningen voor jonge starters, kleine huishoudens en eenoudergezinnen”, zegt wethouder Ingrid Timmer. “Dat sluit goed aan bij de woningbehoefte in onze gemeente.”

De Akkergeelster ligt in de wijk Elzenbos. Hier staan al vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen van Veluwonen en twee grote appartementengebouwen. Een perceel staat sinds 10 jaar te koop. Lokale projectontwikkelaar MPRO wil de grond kopen om er appartementen te bouwen. Volgens het huidige bestemmingsplan zijn er twee vrijstaande of twee-onder-een-kapwoningen toegestaan. Om het appartementengebouw mogelijk te maken, is dus een herziening van het bestemmingsplan nodig.

Initiatiefnemer Nazzareno Mediati van MPRO heeft het bouwplan besproken met de omwonenden. Het gaat om een gebouw met vijf appartementen op de begane grond en vijf op de tweede bouwlaag. Volgens de commissie ruimtelijke kwaliteit past het gebouw goed in de omgeving. Wethouder Timmer: “We vinden het geweldig dat een lokale projectontwikkelaar zich hard maakt voor jongeren in onze gemeente. Er is grote behoefte aan betaalbare huur- en koopwoningen voor starters en eenoudergezinnen. Met zijn plan speelt hij hierop in en hebben zij meer kans op een fijne woning. Er zijn trouwens binnenkort al meer mogelijkheden voor jonge starters en kleine huishoudens. Want in de Ambachtstraat komen op korte termijn 24 extra woningen voor deze doelgroep. Zo kunnen meer jongeren een eigen plek vinden en in ons mooie dorp blijven wonen. Daar zijn we blij mee!”

Het ontwerpbestemmingsplan voor de Akkergeelster ligt tot en met vrijdag 25 juni ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, het is op afspraak in te zien. Het plan is ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Lees ook

Feest op Pucks Camping

DIEREN – Bijna 100 kinderen kwamen bijeen op Pucks Camping, voor een feestelijke dag start …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.