woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeAlgemeenBusiness & Shopping: Veranderingen bij Jansen & de Feijter

Business & Shopping: Veranderingen bij Jansen & de Feijter

VELP – Ondanks dat het afgelopen jaar niet makkelijk was, heeft Jansen & de Feijter in Velp, een aantal belangrijke veranderingen door kunnen voeren. Zo is er een nieuwe bedrijfsleider, nieuwe uitbaters van het horecadeel, een moestuin en enkele veranderingen bij de stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter.

Sinds 1 januari heeft de boekhandel een bedrijfsleider en kan eigenaar Walter Jansen zich terugtrekken uit de dagelijkse leiding in Velp. Wim Keijzer had 17 jaar een eigen, literaire boekhandel in Maassluis, Het Keizerrijk. Na een kort uitstapje naar het onderwijs is hij nu weer terug in de boekhandel. Wim vormt nu samen met Lotte Nagengast en Jessica Verhoef het vaste gezicht van de boekhandel in Velp, naast enkele hulpkrachten.

Horeca

Jetske de Jonge en Stephen Reid hebben het petit café van Jansen & de Feijter overgenomen. Zij runden het Green Café bij Simply Delicious en afgelopen twee jaar hadden zij een foodtruck in de foodhall aan de Rijnkade in Arnhem. Zij zijn in de regio bekend om het heerlijke gebak, de goede biologische lunches en de gastvrije ontvangst. Het petit café heeft een kleine metamorfose ondergaan en is geopend als de boekhandel open is, vanaf 5 juni ook binnen.
Anneke de Feijter heeft haar oude vak opgepakt als verpleegkundige, eerst als vrijwilliger en daarna als beroepskracht, en is terug in de zorg. Zij werkt bij Insula Deï aan de Velperweg.
De theetuin achter de boekhandel heeft een ingrijpende verandering ondergaan en is door een groep vrijwilligers omgetoverd tot een moestuin, waarbij nog steeds royaal gelegenheid is om te zitten op het terras of grasveld om iets te gebruiken. Fabian Bakker, student van de hogeschool Van Hall-Larenstein, drie dames die nog niet zo lang in Velp wonen en een mede-student werken iedere donderdagmiddag in de tuin. De producten uit de tuin zullen worden verwerkt in de horeca.

Stichting Cultureel Podium

De stichting bestaat inmiddels vijf jaar. Naast een bestuurswisseling waarbij Peter Zuidema (Ik Buurt Mee) de nieuwe voorzitter is geworden, zijn enkele coördinatoren aangetrokken die de organisatie en de uitvoering van de activiteiten op zich zullen nemen. Marlies van Amerongen is benoemd tot algemeen coördinator en zal het vaste aanspreekpunt zijn van de stichting. Voor de komende zomer is opnieuw een serie concerten in voorbereiding en zullen ook de filmavonden en andere activiteiten weer worden hervat, zodra de omstandigheden dit toelaten.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...