Home / Algemeen / Ooievaarspaar weer druk op Halls nest

Ooievaarspaar weer druk op Halls nest

HALL – Vele jaren broedde een paartje ooievaars op de stomp van een afgezaagde eik bij de Coldenhovensebrug aan de Langedijk, op de grens van Eerbeek en Hall. Wellicht dat elk jaar hetzelfde paartje deze boom uitzocht om er een gezin te stichten. Helaas werd de boom gevaarlijk door afwaaiende takken en daarom werd een paar jaar geleden besloten de boom om te zagen. Maar het Waterschap Vallei en Veluwe wilde toch de ooievaars hun eigen plekje gunnen en bouwde op ongeveer dezelfde plek een nieuwe ‘zeer solide woning’ boven een paal. Aanvankelijk aanvaardde het paar deze woning niet, maar vorig jaar en ook dit jaar heerst er weer bedrijvigheid op de paal bij de brug. Het paar trekt zich niks aan van de vele fietsers die bijna onder hun nest doorrijden. Beiden maken het nest nu verder in orde en beginnen dan met de gezinsuitbreiding. Vanaf het fietspad, dat het Jaagpad wordt genoemd, is dit allemaal te volgen.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Klankschalenconcert in Hall

HALL – Op vrijdagavond 18 juni vindt er een klankschalenconcert plaats in het buitengebied van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.