Home / Algemeen / Online ouderavond: opvoeden in de digitale wereld

Online ouderavond: opvoeden in de digitale wereld

DIEREN – De mediacoaches van de Bibliotheek Veluwezoom op maandag 10 en dinsdag 11 mei informatie en tips over verantwoord schermgebruik, bedoeld voor ouders en leerkrachten van kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Er wordt ingegaan op risico’s en veiligheid, actuele cijfers en voorbeelden.
De coronacrisis maakt het nog eens extra duidelijk: mediaopvoeding is belangrijker dan ooit geworden. Smartphones en tablets zijn onmisbaar voor kinderen, maar wat ze er precies mee doen is voor veel ouders onzichtbaar. Kinderen moeten kunnen profiteren van de digitale wereld, maar ook worden beschermd tegen de risico’s. Kinderen kunnen wel wat ondersteuning van hun ouders gebruiken om inzicht te krijgen in hun online gedrag of dat van anderen. In deze digitale bijeenkomsten leggen de mediacoaches uit waar ouders en leerkrachten op kunnen letten. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen.
Deelname aan één van deze avonden is gratis. Aanmelden kan via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda. Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de bijeenkomst een link en instructies om online te kunnen aansluiten bij deze ouderavond.

Lees ook

Slaapspecialist Ralph Klaassen sponsor vv Dieren

DIEREN – Slaapspecialist Ralph Klaassen uit Doesburg gaat het onder 10-1 team van vv Dieren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.