Home / Algemeen / MS Fonds zoekt collectanten

MS Fonds zoekt collectanten

REGIO – Het Nationaal MS Fonds houdt van 28 juni tot en met 3 juli haar jaarlijkse collecte. Hiervoor worden nog collectanten gezocht voor Beekbergen en de gemeenten Rheden, Brummen en Doesburg. Collectanten kunnen zelf kiezen of zij huis-aan-huis of thuis vanaf de bank willen collecteren, het kost hen 2 uurtjes tijd. De opbrengst van de landelijke collecteweek wordt ingezet voor onderzoek naar MS en de strijd daartegen.
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.nationaalmsfonds.nl/collecteren.

Lees ook

Voorspoedige herstart buurtbus

SPANKEREN – In de twee maanden dat de buurtbus Spankeren-Dieren weer mag rijden, maken meer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.