Home / Alle-Regiobode / Gelderse Natuurfotowedstrijd van start

Gelderse Natuurfotowedstrijd van start

REGIO – De Gelderse Natuurfotowedstrijd 2021 is van start gegaan. BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, is op zoek naar de mooiste natuurfoto van het afgelopen jaar.

De fotowedstrijd bestaat dit jaar uit 5 categorieën: landschap, macro, dieren, vogels en het jaarthema: de natuur dichtbij. Een kritische blik is geboden want in iedere categorie kan maar met één foto worden deelgenomen. Insturen kan tot en met 31 mei.
De inzendingen worden beoordeeld door een driekoppige jury bestaande uit natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek en door Jennie Burgers, redactielid van Mooi Gelderland. Voor iedere categorie worden daarbij tien kanshebbers gekozen die kans maken op de volgende prijzen: winnaar per categorie, de juryprijs en de publieksprijs. De foto’s worden op 28 juni gepubliceerd op de website.

De maker van de mooiste Gelderse natuurfoto van het jaar wint een exclusieve privé masterclass naar keuze (landschaps-, macro- of nachtfotografie) van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen én een publicatie in Mooi Gelderland. Dat is het natuurmagazine van Gelderland dat elk kwartaal op de mat valt bij bijna 50.000 donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen.
Van 28 juni tot en met 1 september kan het publiek haar stem uitbrengen op de 50 geselecteerde foto’s. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs.
Ook de winnaars van één van de vijf categorieën gaan niet met lege handen naar huis: hun foto wordt opgenomen als ansichtkaart in de Geldersch Landschap en Kasteelen kalender 2022.
Tijdens de prijsuitreiking op zondag 5 september 2021 zal de jury nog een extra prijs bekend maken. De drie favorieten per categorie en de winnaar van de publieksprijs zijn na de uitreiking als reizende expositie in de provincie te zien.

Lees ook

Klankschalenconcert in Hall

HALL – Op vrijdagavond 18 juni vindt er een klankschalenconcert plaats in het buitengebied van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.