Home / Algemeen / Doesburg & Oranje vergroent de stad met Oranjeboom

Doesburg & Oranje vergroent de stad met Oranjeboom

DOESBURG – Ter ere van de 50e verjaardag van Koningin Maxima op maandag 17 mei, hebben de vereniging Doesburg & Oranje en de gemeente Doesburg een Koningslinde geplant op het talud in het Colenbranderplantsoen bij de Lindewal, Koepoortwal. Carla Bekken, voorzitter van Doesburg & Oranje, zette samen met wethouder Birgit van Veldhuizen de eerste schop in de grond. Het planten van de boom was onderdeel van een plan van de vereniging om ook de andere Oranjebomen in Doesburg meer zichtbaar te maken. Dit idee ontstond omdat Doesburg & Oranje voor het tweede jaar op rij door corona geen Koningsdag kon organiseren. Een wandeling langs Oranjebomen in de stad maken kan wel. Om dat mogelijk te maken maakt de vereniging informatiebordjes om bij bestaande Oranjebomen te plaatsen. Als de bordjes en de bijbehorende hekjes zijn geplaatst, zal er een wandeling samengesteld worden zodat iedereen de Oranjebomen-wandeling kan lopen.

Foto: Han Uenk

Lees ook

DoesburgVertelt zoekt spullen van Ubbink

DOESBURG – Op de plek waar nu Gieterij Doesburg ligt startte Barend Ubbink in 1896 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.