Home / Algemeen / Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Empe en Tonden

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Empe en Tonden

EMPE/TONDEN – Iedereen die wil meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Empe en Tonden kunnen meedoen aan de digitale startavond op dinsdag 18 mei. De gemeente Brummen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt.

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie.
Het Klompenpad bij Empe en Tonden wordt een nieuw Klompenpad in de gemeente Brummen, naast het bestaande Leuvenschepad. De komende jaren worden er vier nieuwe Klompenpaden in de gemeente Brummen gerealiseerd: in Eerbeek, omgeving Hall, Voorstonden/Cortenoever en Empe/Tonden.

Op de startavond op dinsdag 18 mei wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen hier de gelegenheid hun eerste ideeën en kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor de route aan te dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep, waarvoor bewoners, ondernemers en betrokken partijen zich ook op deze avond kunnen aanmelden, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.
Belangstellenden die willen deelnemen aan deze digitale informatieavond kunnen zich aanmelden via www.landschapsbeheergelderland.nl/klompenpad-empe-tonden. Na aanmelden ontvangt men een link om deel te kunnen nemen aan de digitale bijeenkomst, die om 19.30 uur begint.

Lees ook

DoesburgVertelt zoekt spullen van Ubbink

DOESBURG – Op de plek waar nu Gieterij Doesburg ligt startte Barend Ubbink in 1896 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.