Home / Rheden-Regiobode / Twee winnaars uit Rheden in finale Prinses Christina Concours

Twee winnaars uit Rheden in finale Prinses Christina Concours

ENSCHEDE/RHEDEN – Van 12 tot en met 14 maart deden er 60 jongeren mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours regio Oost. Ondanks corona ging de klassieke muziekwedstrijd gewoon door. Dankzij een speciaal gebouwde digitale infrastructuur konden jonge muzikanten een filmpje insturen van hun optreden. In gemeente Rheden vielen twee deelnemers in de prijzen: Julian Jeukendrup, viool (14 jaar, Velp) en Sarah van der Lijke, dwarsfluit (14 jaar, De Steeg). Beiden behaalden een 2e prijs. Julian mag zelfs door naar de Nationale finale, die op 10 april zal zijn. Sarah won de Masterclass prijs: een les bij een Nederlandse musicus naar eigen keuze, ter beschikking gesteld door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

Lees ook

Rheder Enk staat stil bij vrijheid

RHEDEN – Op vrijdag 16 april is het 76 jaar geleden dat Rheden werd bevrijd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.