Home / Nieuws / Vensterbankexpositie in Velp

Vensterbankexpositie in Velp

VELP – In Velp-Noord ligt een buurtje rond het Egmondplein met monumentenstatus. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de wijk werd ontworpen in de beroemde Amsterdamseschoolstijl. Dat vormt de aanleiding voor een kunstexpositie die een hulde brengt aan het jaar 1921.

Van 21 maart tot 11 april exposeren ongeveer kunstenaars uit de regio hun werk in de wijk achter de ramen op de brede vensterbanken. Op tekstbordjes in de voortuinen maken zij duidelijk welk aspect van het thema voor hem of haar bepalend is geweest. Op deze manier wordt het geboortejaar van de wijk in een brede context gepresenteerd, waarbij architectuur, historische feiten en hedendaagse kunst elkaar aanvullen.
Met deze expositie, waarbij de bezoekers de omgeving en de kunstwerken in de buitenlucht als wandelaars bekijken, wil Stichting Nieuwe Ruimte een bijdrage leveren aan enig cultureel vermaak in deze barre coronatijden. “Kortom, u bent welkom voor deze frisse lentewandeling ter lering en ter vermaak.”
De Vensterbankexpositie in Velp is te zien tot en met 11 april, dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang.

www.nieuwe-ruimte.nl

Lees ook

Basisschool de Vlinder adopteert gemeentegrond

DIEREN – Basisschool de Vlinder in Dieren heeft een stuk braakliggend gemeentegrond geadopteerd van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.