Home / Brummen-Regiobode / Mooie opbrengst van oudijzeractie Loenense kerken

Mooie opbrengst van oudijzeractie Loenense kerken

LOENEN – Gelukkig voor de vrijwilligers van de Loenense Kerken kan de maandelijkse inzameling van het oude ijzer doorgaan in deze coronatijd. Een ploeg van zes actieve mannen is er flink druk mee. Het is een actie die flink wat geld opbrengt voor de Protestantse Gemeente Loenen en de St. Antonius Abt parochie en brengers zijn weer verlost van het overtollige oud ijzer dat vaak in schuur of zolder in de weg ligt. In januari verdienden de mannen met hun werk maar liefst 681.53 euro.
Afgelopen zaterdag was er weer een drukke inzameling op het terrein van Derksen aan de Vrijenbergweg. Een paar mannen waren op weg om op verzoek oud ijzer op te halen. Op het terrein was volop bedrijvigheid. Er werd weer van alles gebracht: oud gereedschap, maar ook oude fietsen en hekwerk. Alles is welkom. De mannen sorteren dit meteen, want de prijzen van diverse soorten metalen verschillen nogal.
De oudijzerinzameling is welkom voor velen. Vrijwilliger Henk Kok: “De mensen komen overal vandaan; uit Brummen, Leuvenheim, Eerbeek en Klarenbeek. Ze weten ons, nu we al een tijdje bezig zijn, goed te vinden. Dat is prettig voor ons. We zijn blij dat we voor het goede doel leuk wat kunnen verdienen.”
De mannen gaan gewoon door. Iedere laatste zaterdag van de maand zijn ze aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur bij het inzamelpunt aan de Vrijenbergweg. Van alles kan gebracht worden: tuinstoelen, elektromotoren, leidingwerk, maar ook wasmachines en drogers. Helaas geen koelkasten en diepvriezers in verband met de vloeistoffen. Wie moeite met vervoer heeft kan bellen naar Ap Kobussen, tel. 055-5051136, Jan Nijhof, tel. 055-5051028 of Henk Kok. tel. 055-5051102

Foto: Han Uenk

Lees ook

Eenzijdig ongeval in tunnelbak in Dieren

DIEREN – In de de tunnelbak op de Burgermeester de Bruinstraat in Dieren heeft zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.