Home / Alle-Regiobode / Gratis cursus politiek actief

Gratis cursus politiek actief

REGIO – Op 23 maart start de digitale cursus Politiek Actief voor de provincie Gelderland. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden. Hoe werkt de Gelderse politiek in de dagelijkse praktijk, hoe krijg je invloed op en hoe voer je een goed debat? Dit wordt tijdens 5 avonden behandeld door een ervaren trainer, Statenleden en mensen die dichtbij het vuur werken.
Wat doet de provincie? Welke plek heeft de provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Op deze vragen – en meer- krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Daarnaast is er een training debatteren en zijn er online ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie om ervaringen uit de praktijk te horen. Ter afsluiting wonen de deelnemers een digitale Statenvergadering of oordeelsvormende vergadering bij. De vijf cursusdata zijn 23 maart, 30 maart, 13 april, 25 mei en 1 juni, van 19.30 tot 22.00 uur.
De cursus wordt verzorgd door: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat en is gratis. Aanmelden en meer informatie opzoeken kan via www.gelderland.nl/evenementen/politiek-actief.

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Cultuuromslag

Er komt een nieuwe bestuurscultuur in ons landje, belooft Mark Rutte en het is te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.