zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeRheden-RegiobodeMVT zoekt extra handen

MVT zoekt extra handen

RHEDEN/ROZENDAAL – Bij MVT (mantelzorg en vrijwillige thuishulp) Rheden en Rozendaal was het een periode wat stiller als het gaat om hulpvragen van inwoners. Na de laatste nieuwe richtlijnen van de overheid ziet MVT echter weer een duidelijk toename van hulpvragen met betrekking tot het dagelijks leven. Met name van mensen die zich erg eenzaam voelen en heel graag bijvoorbeeld een keer per week een bezoekje zouden ontvangen, een wandeling willen maken, samen een spelletje spelen of iets creatiefs ondernemen. Even afleiding en menselijk contact. Een mevrouw vertelde: “Er komt hier zelfs geen spin op bezoek.” Ook hulp bij boodschappen doen of kleine klusjes in huis is welkom.
Deze nieuwe extra behoefte aan contacten en hulp door het voortduren van alle beperkende maatregelen vraagt om extra inzet. Veel inwoners die nu door omstandigheden minder werken of thuiswerken zijn wellicht in de gelegenheid om tijdelijk extra hulp te bieden. Ook jongeren zijn van harte welkom. MVT biedt de vrijwilligers uiteraard de benodigde ondersteuning en dat wat nodig is aan beschermingsmiddelen in het kader van Corona.
Voor nadere informatie en aanmelding kan men bellen op werkdagen tussen 9.30 – 11.30 uur, tel. 026-3707070 of mailen naar info@mvtrheden.nl.

www.mvtrheden.nl

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215203_Deelgebieden_Brummen.jpg

Meedenken in Gebiedsproces Natuurinclusief Brummen

BRUMMEN - Boeren uit de gemeente Brummen zijn begin december welkom bij één van de gebiedsbijeenkomsten over het gebiedsplan voor Brummen. Binnenkort start het proces om tot een plan te komen voor de ontwikkeling van de landbouw in relatie tot natuur, landschap, klimaat en stikstof. Brummen ligt geheel in de

Jeugdtekeningen bij Tuin van Sjef

VELP - Zondag 28 november is de bezoekersruimte van de Tuin van Sjef in Velp geopend. Hier zijn de prachtige kunst en jeugdtekeningen van Sjef van der Molen te bekijken. Er dient een afspraak gemaakt te worden. Dit kan via tel.06-28937906.

0215394_Barry_Green___Dick_de_Graaf_-_foto_Dirk-Jan_Alblas.jpg

Spannende improvisaties van Dick de Graaf en Barry Green

DOESBURG - Op vrijdag 26 november brengt het duo De Graaf & Green vanaf 20.00 uur spannende en virtuoze improvisaties bij Podium Doesburg. Uitgangspunt daarbij zijn eigen composities van Dick de Graaf en arrangementen van muziek van Bach, Schubert en Paul McCartney. Op zijn nieuwste album is hij te horen

0215424_Sinterklaasdieren.JPG

Sinterklaas komt aan in Dieren

DIEREN - Vele kinderen uit Dieren hebben ongetwijfeld de dagen afgeteld, maar op zaterdag 20 november was het zover. Sinterklaas en zijn Pieten zetten voet aan wal in Dieren. Rond 13.00 uur kwam het gezelschap per boot aan bij de Veerstoep aan de IJssel. Vele kinderen stonden al aan de

0213399_Yoga_tonden.jpeg

Yoga in de Sterre in Tonden

TONDEN - Yogalerares Lotte de Monte verzorgt yogalessen in het clubgebouw aan de Sterrebosweg 6 in Tonden. Dit doet zij elke dinsdag van 19.30 tot 20.45 uur en vrijdag van 9.00 tot 10.15 uur. De lessen zijn geschikt voor ieder niveau, dus ook mensen die geen ervaring hebben met yoga

0213683_kerst.jpg

Kerst doe-boek

www.gravuur.nl