Home / Doesburg-Regiobode / Informatiebijeenkomst over collectieve zonnepanelen door DoesWatt

Informatiebijeenkomst over collectieve zonnepanelen door DoesWatt

DOESBURG – Energiecoöperatie DoesWatt uit Doesburg verzorgt woensdag 17 februari een online informatiebijeenkomst voor mensen die geïnteresseerd zijn in collectieve zonnepanelen. In de gemeente Doesburg zijn enkele grote daken beschikbaar om collectieve zonnepanelen te plaatsen. DoesWatt zoekt nu een groep van minimaal 50 mensen die interesse hebben om hieraan deel te nemen.

Collectieve zonnepanelen op grote daken zijn een prima uitkomst voor mensen die willen investeren in duurzame energie maar geen eigen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen. Voor het plaatsen van collectieve zonnepanelen is subsidie beschikbaar, de zogenaamde ‘postcoderoosregeling’ (https://www.hieropgewekt.nl/kennisdossiers/subsidieregeling-cooperatieve-energieopwekking). Huurders, huiseigenaren en kleine ondernemingen kunnen gebruik maken van deze subsidie door zich aan te sluiten bij Energiecoöperatie DoesWatt en door mee te investeren in de plaatsing van zonnepanelen op een collectief dak.
Deelnemers aan het project bepalen zelf in hoeveel zonnepanelen zij investeren. DoesWatt verwacht een terugverdientijd van 8 jaar.

De bijeenkomst op woensdag 17 februari duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via info@doeswatt.nl. Deelnemers ontvangen een week voor aanvang het programma en de deelnamelink. Wie niet in gelegenheid is om deel te nemen, maar wel belangstelling heeft, kan dit ook melden via info@doeswatt.nl om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkeling van dit project. Energie coöperatie DoesWatt is een initiatief van burgers uit Doesburg met als doel de energietransitie te bevorderen.

Lees ook

Gratis boom voor grondeigenaren buitengebied Bronckhorst: Eén boom mot kun’n

GEM. BRONCKHORST – Ook dit jaar kunnen grondeigenaren in het buitengebied van Bronckhorst een gratis …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.