woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeRheden-RegiobodeIk vind: Nieuwbouw Johanneshof

Ik vind: Nieuwbouw Johanneshof

Ja hoor, we hebben weer een bouwplan in Dieren waartegen buren in opstand komen. Natuurlijk mag dat. En een beetje NIMBY-tromgeroffel mag daar best bij horen. Maar dit keer maken de bezwaarburen het wel heel bont. 24 appartementen voor dementerende ouderen vinden ze te veel. Iets met ‘buitenproportioneel’, las ik in deze krant. Ze willen maximaal drie buurmannen. Ieder met een eigen villa, dat wel.
Beste boze bezwaarbuur. Ga eens langs de Zutphensestraatweg staan en bekijk uw eigen appartementencomplex eens van een afstandje. Kijk eens naar de omvang. Naar uw uitzicht op de IJssel dat uw dorpsgenoten door dat gebouw nu niet meer hebben. Sta dan nog eens stil bij het begrip ‘buitenproportioneel’, voor u dat woord opnieuw in de mond neemt of in een krant laat optekenen.
En als u daar dan toch staat, denk dan ook eens na over een ander begrip: solidariteit. Misschien moet ik daarbij verklappen dat er heel veel mensen, in een minder bevoorrechte positie dan u, naarstig op zoek zijn naar een woning. Jongeren die uit huis willen of een gezin willen stichten. Ouderen die kleiner willen wonen. Ouderen die een zorgwoning nodig hebben. Voor velen is er nu geen woning beschikbaar of is een woning financieel onbereikbaar.
Om dat op te lossen moeten we alle zeilen bijzetten en creatief naar ruimte zoeken. We kunnen het onszelf niet veroorloven om overal alleen maar luxe villa‘s te bouwen. Ook niet op de gronden van uw buurman. Misschien moet u daar eens bij stilstaan, voor u uw bezwaren hoog van de toren schreeuwt.

Tim Strikers,
Doesburg

spot_img
Verder lezen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215160_glasvezel.jpg

Wethouder neemt kijkje bij aanleg glasvezel

OEKEN - Op woensdag 10 november bezocht wethouder Pouwel Inberg aannemer Van Gelder Telecom tijdens de graafwerkzaamheden aan ’t Looweg in Oeken. Na een kennismaking met het team volgde een rondleiding met de uitvoerder, waarbij er veel werd verteld en uitgelegd over de aanleg van het glasvezelnetwerk.

0215326_Huldiging_jubilarissen_St_Caecilia.jpg

Huldiging en afscheid bij Con Spirito

LOENEN - Zondag 14 november was een bijzondere dag voor het R.K. Koor Con Spirito uit Loenen en Eerbeek. Het koor vierde het feest van St. Caecilia. Daarnaast zijn drie jubilarissen gehuldigd. Dat waren Hans Wilms, die 25 jaar lid van het koor is.Diny Brom en Tonnie Hurenkamp zijn beiden

0215308_huldiging.jpg

Eef Nijland gehuldigd voor 65-jarig lidmaatschap sc Doesburg

DOESBURG - Op zaterdag 30 oktober is Eef Nijland door Sportclub Doesburg gehuldigd. Eef is al 65 jaar lid van de club en heeft in die tijd vele rollen binnen de club ingevuld, waaronder die van jeugdscheidsrechter, tijdwaarnemer, coach en bestuurslid bij het zaalvoetbal. In bijzijn van zijn zoon, dochter

0215330_Retro_-station_Beekbergen_Lieren.jpg

Retrospectief: Station Lieren/Beekbergen

De Lokaalspoorweg Koning Willem III had vanaf Apeldoorn als eerste halte een station in Lieren. De halte was bedoeld voor het dorp Beekbergen, maar de spoorlijn kon niet dichter langs het dorp worden aangelegd. Bij het station, dat vanaf 1887 dienst heeft gedaan, was het een komen en gaan van

0215406_Reuversweerd_2020_Foto_FC_Meijer.jpg

Gebouwen in de regio kleuren oranje

BRUMMEN -Gemeenten rondom de IJssel kleuren van 25 november tot en met 10 december oranje in het kader van ‘Orange the World’, de wereldwijde campagne van de Verenigde Naties om geweld tegen vrouwen te stoppen. Ook Landgoed Reuversweerd in Brummen wordt in die periode in het oranje uitgelicht.

0215038_Beplantingsproject.JPG

Meer bomen en struiken voor kwaliteitsimpuls landschap

KLARENBEEK - Maar liefst 40 bewoners uit het buitengebied van de gemeente Apeldoorn doen mee aan twee projecten van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, waarbij zij streekeigen bomen en struiken planten om de biodiversiteit te versterken. Het gaat om de projecten ‘Kwaliteitsimpuls Lieren/Oosterhuizen/Beekbergen’ en ’24 Biodiversiteitsplannen Beemte-Broekland’.