Home / Doesburg-Regiobode / Exploitatievergunning Faya Foroe terecht ingetrokken

Exploitatievergunning Faya Foroe terecht ingetrokken

DOESBURG – Burgemeester Loes van der Meijs – van de Laar van de gemeente Doesburg trok op 22 juli 2020 de exploitatievergunning van cateringzaak Faya Foroe aan de Meipoortstraat 26 in. Zij nam dit besluit op basis van een bestuurlijke rapportage van de politie. Hierin stond dat de horecazaak een rol zou spelen in een georganiseerd drugscircuit. De ondernemer tekende bezwaar aan tegen het besluit. Dit bezwaarschrift is behandeld door een onafhankelijke bezwaarschriftencommissie. Deze commissie concludeerde in zijn advies dat het op 2 februari uitbracht, dat de burgemeester de vergunning terecht heeft ingetrokken.
De feitelijke exploitatie bleek niet in overeenstemming te zijn met de daadwerkelijke exploitatie. De constateringen in de rapportage van de politie zijn dermate ernstig dat de belangen van de openbare orde, veiligheid, gezondheid en woon- en leefomgeving in het gedrang komen. “Ik ben blij met de uitspraak van de bezwarencommissie. Uit de rapportage van de politie blijkt dat dat de ondernemer en zijn zaak betrokken zijn bij druggerelateerde activiteiten. Dat vind ik onacceptabel. De inwoners van Doesburg moeten zich veilig kunnen voelen. Voor dit type ondernemer is in Doesburg geen plaats”, aldus Burgemeester Van der Meijs.

Lees ook

Kilometers druppelslang voor een Fleurige Kade in Doesburg

DOESBURG – Dankzij inzet van de bewoners, medewerking van de gemeente en financiering door diverse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.