Home / Doesburg-Regiobode / Carillonbespeling in teken van winter

Carillonbespeling in teken van winter

DOESBURG – De carillonbespeling in de Martinitoren op zondag 7 februari staat in het teken van de winter. Op het repertoire staan onder andere verschillende delen uit de Winterreise van Franz Schubert. Winterreise is een cyclus van 24 liederen voor zangstem en piano. Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig, een jonge man maakt na een afwijzing een reis. In het 24e lied ontmoet hij de Leiermann, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood. Volgens vrijwel alle commentaren symboliseert de winterreis de zoektocht van de mens naar zichzelf. Uit de Winterreise klinken onder andere Gute Nacht, Gefrorne Tränen, Der Leierman en Der Lindenbaum. Daarnaast wordt uit De Vier Jaargetijden van Vivaldi het largo uit l’Inverno (winter) gespeeld. Ook de staat de bekende schaatsenrijderswals ‘Les Patineurs’ van E. Waldteufel op het programma. De carillonbespeling vindt plaats tussen 14.00 en 15.00 uur.

Lees ook

Hulp bij verduurzaming van het erf

GEM. BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst biedt agrarisch ondernemers, eigenaren van voormalige agrarische gebouwen en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.