Home / Nieuws / Al ruim 1400 handtekeningen voor petitie tegen windmolens Spankeren

Al ruim 1400 handtekeningen voor petitie tegen windmolens Spankeren

SPANKEREN – Onlangs zijn bewoners van de Broekdijk in Spankeren een petitie gestart tegen de mogelijke plaatsing van windmolens ten zuiden van het dorp. In korte tijd is deze petitie al 1462 keer ondertekend (stand maandagmorgen 8 februari). De gemeente Rheden heeft het gebied ten zuiden van de Broekdijk aangewezen als mogelijke locatie voor grootschalige energie-opwekking, bijvoorbeeld door windmolens. Iets waar omwonenden uit Spankeren, Dieren Noordoost, Laag-Soeren, Brummen, de landgoederen De Bockhorst en De Gelderse Toren, Natuurmonumenten en de belangenverenigingen van Spankeren en omringende dorpen allesbehalve blij mee zijn. De initiatiefnemers hopen dat de gemeente de burgerparticipatie over dit onderwerp weer gaat oppakken. Middels de petitie willen zij de gemeente duidelijk maken hoe de omwonenden in Spankeren, maar ook in Dieren en Laag-Soeren over de plannen denken.

www.petities.com/nee_tegen_windmolens_broekdijk_spankeren

Lees ook

Doesburg geniet van zonnige Kadedagen

DOESBURG – Na lange tijd zonder evenementen werden zaterdag 18 en zondag 19 september de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.