Home / Brummen-Regiobode / Van Hedel trots op betrokkenheid inwoners

Van Hedel trots op betrokkenheid inwoners

GEM. BRUMMEN – Geen gezellige nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Brummen dit jaar. Dat weerhield burgemeester Alex van Hedel er niet van om een nieuwjaarstoespraak op te stellen, waarin hij vooral terugblikt op een bijzonder jaar.

Van Hedel noemt in zijn nieuwjaarsrede natuurlijk de bijzondere situatie die de coronapandemie heeft veroorzaakt, maar noemt daarbij ook uitgebreid de mooie initiatieven die hieruit voortvloeiden. “Nieuwe initiatieven ontstonden om, binnen de beperkende maatregelen, toch iets moois te organiseren. Personen die het wat breder hebben financierden gratis maaltijden, bereid door en met onze eigen ondernemers, voor ouderen die in een isolement raakten. Er waren zangkoren die buiten bij zorgcentra een concert ten gehore brachten, jongeren die boodschappen deden voor inwoners met een beperking en zoveel, zoveel meer. En niet te vergeten onze vele lokale ondernemers die allerhande hulpmiddelen bedachten om ons veilig onze lokale inkopen te kunnen laten doen. We werden creatief, innovatief en vooral hartverwarmend. Wat eerst fantasie was, werd werkelijkheid.”
Daarnaast had Van Hedel het vooral over hoe inwoners van Brummen zich betrokken voelen en inzetten in de gemeente. “Een nieuw jaar; een vaccin is door vele knappe koppen ontwikkeld in het belang van ons aller gezondheid. Misschien nog niet optimaal en het vereist ook nog wat geduld. Maar ook die fantasie zal werkelijkheid worden. En onze samenleving in deze tijd vraagt niet alleen om knappe koppen. Iedereen is waardevol en kan iets met zijn eigen talenten doen, op eigen wijze. Jezelf inzetten naar vermogen. In onze Brummense samenleving kunnen en doen we dat, ook weer in 2021.”
Van Hedel kijkt uit naar zijn herbenoeming als burgemeester en is blij dat hij voorlopig burgemeester van Brummen mag blijven. “Daar ben ik enorm blij mee. De gemeente Brummen is het paradijs op aarde en zoals Nederland bedoeld is. Samen kunnen we onze talenten inzetten. Zelfstandig en in samenwerking.”

Lees ook

Verkoop van Israël-producten

EERBEEK – De familie Jansen in Eerbeek houdt van donderdag 6 tot en met zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.