Home / Alle-Regiobode / Vaccineren in Gelderland start vanaf grote locaties

Vaccineren in Gelderland start vanaf grote locaties

REGIO – Op maandag 18 januari starten de GGD’en in Gelderland met het vaccineren tegen het coronavirus. Dit doen zij onder andere in sporthal Mheenpark in Apeldoorn en sportcentrum Papendal in Arnhem. In totaal wordt er vanaf 18 januari vanaf 25 locaties in Nederland gevaccineerd. De GGD’en zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen.

De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Vanaf 4 januari worden de medewerkers via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.
Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen de 2 inentingen zit 3 weken.

Lees ook

Foi,foi: De snoek

Laats sprak ik nog un hengelaar. Van die luu ku’j soms wat leuks gewaar wörden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.