Home / Brummen-Regiobode / Kerstboominzameling gemeente Brummen

Kerstboominzameling gemeente Brummen

GEM. BRUMMEN – Op woensdag 13 januari wordt in de gemeente Brummen weer de jaarlijkse kerstboominzameling gehouden. “We gaan voor een succesvolle en veilige inzameling, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen”, aldus de gemeente.

Op woensdag 13 januari 2021, tussen 13.30 en 16.30 uur, kunnen particulieren (kinderen en volwassenen) en verenigingen hun kerstboom weer inleveren. Elke ingezamelde boom levert 50 eurocent op. De kerstboominzameling is niet voor bedrijven bedoeld.
De bomen kunnen in Brummen worden ingeleverd bij het gemeentelijk afvaldepot aan de Arnhemsestraat en bij dierenpark ‘t Goor aan de Troelstralaan. In Eerbeek zijn inzamelpunten op de hoek Volmolenweg/Poelkampstraat, bij Kindcentrum De Sterrenbeek aan de Derickxkamp en op de parkeerplaats van de Eerbeekse Boys aan de Veldkantweg. De gemeente verzoekt grote partijen aan te bieden bij het gemeentelijk afvaldepot in Brummen of aan de Veldkantweg in Eerbeek.

Brummen organiseert ieder jaar de kerstboominzameling. Daarmee wil de gemeente voorkomen dat in het begin van het nieuwe jaar kerstbomen langs de kant van de weg komen te liggen. Dat ziet er niet zo fraai uit. De inzameling komt bovendien het milieu ten goede, omdat de ingezamelde bomen worden gecomposteerd. Een bijkomend voordeel is dat inwoners van de gemeente Brummen geen kosten hoeven te maken voor het verwijderen van hun kerstboom.

Lees ook

De Hoge Veluwe krijgt erkenning voor succesvol natuurbeheer

HOENDERLOO – Het Nationale Park De Hoge Veluwe is door het Europese project Land Is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.