Home / Brummen-Regiobode / Van Hedel blijft burgemeester in Brummen

Van Hedel blijft burgemeester in Brummen

GEM. BRUMMEN – Als het aan de gemeenteraad ligt, blijft Alex van Hedel ook de komende zes jaar burgemeester van de gemeente Brummen. Dit besloot de raad unaniem tijdens een digitale bijeenkomst op donderdag 17 december.
De ambtstermijn van burgemeester Alex van Hedel duurt zes jaar en loopt af per 27 maart 2021. Koning Willem Alexander benoemt burgemeesters bij koninklijk besluit, op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze voordracht gaat weer op aanbeveling van de Brummense raad, die na stemming unaniem instemde met het voorstel van de vertrouwenscommissie. Wanneer de minister het advies van de raad overneemt en het bij koninklijk besluit wordt bekrachtigd, gaat de herbenoeming in op 27 maart 2021.

Lees ook

Ik vind: In actie tegen windmolens in Brummen

Het is belangrijk dat inwoners nu in actie komen, omdat gemeente Brummen de voorstellen van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.