Home / Nieuws / Leerlingen Fredericusschool overhandigen kaarten voor kerstkaartactie

Leerlingen Fredericusschool overhandigen kaarten voor kerstkaartactie

VELP – Onder begeleiding van een vrolijk kerstmuziekje brachten Vïenna en Suze van de Fredericusschool in Velp vrijdag 11 december zelfgemaakte kerskaarten naar boekhandel Jansen & de Feijter. De leerlingen van de school maakten zo’n 240 kerstkaarten voor de kerstkaartenactie van stichting Cultureel Podium.

Ellen en Marlies, vrijwilligers van de stichting, bedachten dit mooie initiatief. Ouderen die alleen zijn, of mensen die door corona aan huis zijn gebonden, kunnen in deze periode wel een opstekertje gebruiken.Een kerstkaart, een klein gebaar, kan een mens zo blij maken, bedachten zij. Leerlingen van de Fredericusschool wilden graag een steentje bijdragen aan het project en zijn fanatiek kerstkaarten gaan maken. “Sommige leerlingen wilden er zelfs meer dan één maken”, vertelt de directrice van de school enthousiast. Suze en Vïenna uit groep 5 en leden van de leerlingenraad overhandigden de kaarten vrijdag namens de andere leerlingen aan de initiatiefnemers van de actie. Zij gaan deze week aan de slag met het schrijven van de kaarten. Honderd kaarten zijn gereserveerd voor vaste bezoekers van Ons Raadhuis, die vanwege corona momenteel niet naar de ontmoetingsplek kunnen komen.

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Enthousiast drietal gaat voor meer kunst en cultuur in Eerbeek

EERBEEK – Ineke van Elk, Geke Luca en Henk Steinvoort hebben de handen ineen geslagen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.