Laatste besluitvormende raadsvergadering dit jaar in Brummen

BRUMMEN – Op donderdag 17 december staat de laatste raadvergadering van 2020 op de politieke agenda van de gemeente Brummen. Op de agenda staat ondermeer het bestemmingsplan om woningbouw aan de Sperwerstraat in Brummen mogelijk te maken, het rapport van Berenschot voor het sociaal domein en de belastingverordeningen voor komend jaar.

In totaal telt de agenda tien inhoudelijke voorstellen met weer uiteenlopende onderwerpen, waarvan acht bespreekstukken. Naast het onderzoeksrapport ‘Naar een evenwichtig sociaal domein’ van onderzoekbureau Berenschot, neemt de raad ook een besluit over het wijzigen van het bestemmingsplan om de bouw van 16 woningen mogelijk te maken op de plek waar vroeger basisschool De Krullevaar stond. Ook buigt de raad zich over een wijziging van de begroting van PlusOV over het huidige jaar 2020. Verder neemt de raad een besluit over de belastingvoorstellen 2021, waarvan de tarieven al waren opgenomen in de programmabegroting die de raad op 29 oktober heeft vastgesteld.

Drie agendapunten hebben betrekking op de rekenkamercommissie, een onafhankelijke onderzoekscommissie van de gemeenteraden van Voorst en Brummen. Zo neemt de raad afscheid van het commissielid, de heer H. van den Broek. Als de raad instemt met het voorstel wordt de mevrouw S. Gerssen benoemd als zijn vervanger. Ook buigen de raadsleden zich over het voorstel om mevrouw M. Quené te herbenoemen als lid van de rekenkamercommissie. Een ander voorstel dat op de agenda staat is het verlenen van ontheffing aan de wethouders Van Burgsteden en Timmer voor de woonplaatsvereiste voor wethouders.
Voorafgaand aan de raadsvergadering vindt er nog een korte extra vergadering van de raad plaats. Deze begint om 19.00 uur en gaat over de eventuele herbenoeming van burgemeester Van Hedel. Ook deze raadsvergadering vindt vanwege de coronamaatregelen digitaal plaats. Via de gemeentelijke website www.brummen.nl en het televisiekanaal van de publieke lokale omroep RTV Veluwezoom is de vergadering voor iedereen vanaf 20.00 uur te volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.