Home / Alle-Regiobode / Jochem van Gelder zoekt Gulden Gelderlanders

Jochem van Gelder zoekt Gulden Gelderlanders

ARNHEM – Jochem van Gelder gaat vanaf januari voor Omroep Gelderland weer op zoek naar Gelderlanders die iets bijzonders hebben gedaan voor een ander. Het gaat hierbij om mensen uit de provincie, van jong tot oud, die zich vol overgave inzetten voor anderen of die er alles aan doen om de samenleving te helpen.

In het tv-programma De Gulden Gelderlander staan iedere aflevering drie Gelderlanders centraal die zijn aangedragen en vervolgens worden verrast door presentator Jochem van Gelder. Zij krijgen de titel Gulden Gelderlander en ontvangen daarvoor een vergulde broche die speciaal ontwikkeld is door een Gelderse Tingieterij. In de speciale Koningsdag editie werden de eerste drie Gelderlanders al in het zonnetje gezet. Hier komen nu maar liefst 24 Gulden Gelderlanders bij.

Wat Jochem iedere keer weer opvalt, is de hulpvaardigheid en de bereidwilligheid van Gelderlanders om zich in te zetten voor een ander. Jochem: “Het naoberschap in de Achterhoek, de buurtinitiatieven op de Veluwe en Rivierenland, je ziet het overal. Het lijkt in het DNA te zitten van de Gelderlander. Ze zien het als iets vanzelfsprekends, maar dat is het niet. Daarom is de Gulden Gelderlander in het leven geroepen. Voor mensen die zich onbaatzuchtig inzetten voor die ander, maar ook om mensen de gelegenheid te geven uit te spreken hoe verguld ze zijn met iemand uit hun directe omgeving. Ik kijk ernaar uit om de Gulden Gelderlander weer uit te reiken. Zeker nu.”

Vanaf januari 2021 zijn er nieuwe afleveringen te zien op Omroep Gelderland. Aanmelden van hulpvaardige Gelderlanders kan via deguldengelderlander@gld.nl.

Lees ook

Retrospectief: Hotel Brinkhorst in Ellecom

Ellecom had in de negentiende eeuw grote aantrekkingskracht op toeristen. Vakanties speelden zich in die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.