Filmhuis Doesburg: Klassiek engels genieten

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze maand twee Engelse films. Op zaterdag 12 en woensdag 16 december is Downton Abbey te zien. Op vrijdag 18 december wordt de kerstfilm The Christmas Candle vertoond. Alle films beginnen om 20.00 uur en worden vertoond in de Gasthuiskerk. Er is plek voor 30 bezoekers per voorstelling, dus tijdig reserveren is aanbevolen.

Zaterdag 12 en woensdag 16 december is Downton Abbey te zien. Deze film speelt zich af in Engeland, herfst 1927. De Britse koning George V maakt met zijn gevolg een rondreis door Yorkshire en wil overnachten op Downton Abbey. Op Downton Abbey wordt er meteen hard gewerkt aan de voorbereidingen van dit koninklijke bezoek en wordt zelfs de hulp van de gepensioneerde butler Charles Carson ingeroepen om alles vlekkeloos te laten verlopen. Dit bezoek is echter niet zonder risico’s. Immers, familielid Tom Branson is een Ierse rebel en de staf van de koning wil de taken van het personeel van Downton Abbey overnemen, wat zij zeker niet zullen accepteren.

De kerstfilm The Christmas Candle wordt vertoond op vrijdag 18 december. Diep weggeborgen op het Engelse platteland ligt het pittoreske dorp Gladbury. Het verhaal gaat dat de dorpskaarsenmaker één keer in de 25 jaar bezoek krijgt van een engel die één van de kaarsen aanraakt. Degene die deze kaars op kerstavond aansteekt, ontvangt een wonder. Maar in 1890 lijkt daar een einde aan te komen door de komst van elektriciteit. Als David Richmond, een jonge en vooruitstrevende dominee, in het dorp arriveert, ontdekken de dorpsbewoners een nieuwe vorm van wonderen: goede daden doen en vriendelijk zijn voor de ander. Als David pogingen doet het dorp te moderniseren, vindt hij de oude kaarsenmaker op zijn pad. Deze doet er alles aan de ‘erfenis van de Christmas Candle’ levend te houden. Als de bijzondere kaars op onverklaarbare wijze verdwijnt, beleven de dorpsbewoners een kerstfeest dat ze nooit meer zullen vergeten.

De entree tot de films bedraagt 7 euro. Reserveren via www.filmhuis-doesburg.nl is verplicht. Het is mogelijk groepstickets te kopen voor mensen die met 2,3 of 4 personen bij elkaar willen zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.