Home / Nieuws / Drie films in Filmhuis Dieren

Drie films in Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren heeft de komende week drie films op het programma staan. Vrijdag 11 december om 20.00 uur is De Beentjes van St. Hildegard te zien. Dinsdag 15 december draait om 14.30 uur The Singing Club en om 20.00 uur Buiten is het Feest.

De Beentjes van St. Hildegard gaat over Jan en Gedda, die al 35 jaar zijn getrouwd. Gedda houdt zó veel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Jan probeert, op nogal drastische wijze, los te breken uit vaste patronen.
In de bekroonde feelgoodfilm The Singing Club vormt een groep vrouwen een koor terwijl hun partners op missie zijn in Afghanistan. Al snel worden ze een mediasensatie.
Buiten is het Feest is een indringend drama, geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen. De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden.

De films zijn te zien in Schouwburg Theothorne. Vooraf reserveren en betalen is verplicht en kan via www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Fietsen Alle Jaren op televisie

GEM. RHEDEN – Het nieuwe initiatief Fietsen Alle Jaren in de regio Arnhem – Rheden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.