Home / Rheden-Regiobode / De Plek stopt met kledinginzameling Dorcas

De Plek stopt met kledinginzameling Dorcas

DIEREN – Christelijke boekhandel De Plek in Dieren is per 1 december gesloten. Daarmee komt er ook een einde aan de jarenlange kledinginzameling voor Dorcas. De vrijwilligers hebben zich echter ingezet om vervanging te vinden: in het nieuwe jaar zal de kledinginzameling op een ander adres worden voortgezet. “Door de coronamaatregelen kunnen we nog niet van start op het nieuwe adres”, vertelt Hans ter Beeke, die zich jarenlang voor de kledinginzameling heeft ingezet. Maar zodra de coronasituatie onder controle is, zal de kledinginzameling weer doorgaan. Ook Hans ter Beeke blijft daarbij betrokken.
Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie, die werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. De werkwijze van Dorcas is erop gericht dat kwetsbare mensen op eigen benen kunnen staan en een (hoger) inkomen kunnen verdienen zonder afhankelijk te blijven. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde, maar zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen.

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.