Home / Doesburg-Regiobode / Carillonconcert in Doesburg

Carillonconcert in Doesburg

DOESBURG – Zondag 6 december tussen 14.00 en 15.00 uur is weer het maandelijkse beiaardconcert in de Martinitoren in Doesburg. Omdat op deze dag Sinterklaas ons land weer verlaat, bevat het eerste deel van het programma diverse bewerkingen met daarin bekende sinterklaasliederen. Zo klinkt ondermeer de variatiereeks ‘O du lieber Augustin’, de melodie van ‘Daar wordt aan de deur geklopt’, van A.Stadler en het Menuetto en Trio uit de symhonie 33 van P. Wranitzky, in het trio zit dezelfde bekende sinterklaasmelodie verstopt. Daarnaast is 6 december ook al de tweede zondag van de Adventsperiode. De tweede helft van de bespeling zal daarom gevuld zijn met diverse werken rondom adventsmelodie√ęn. Zo wordt ondermeer een variatiereeks op ‘Christus, der ist mein Leben’ van J. Pachelbel gespeeld, evenals de aria ‘Bereide dich Zion’ uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

Lees ook

Stormschade in Angerlo

ANGERLO – De brandweer van Giesbeek is donderdagochtend 21 januari druk geweest met het opruimen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.