Home / Doesburg-Regiobode / Voorlopig geen besluit over toekomst sporthal Beumerskamp

Voorlopig geen besluit over toekomst sporthal Beumerskamp

DOESBURG – Het centrum van Beinum wordt aangepakt en krijgt een nieuwe, eigentijdse uitstraling. Sporthal Beumerskamp zou aanvankelijk ook in dit plan worden meegenomen, maar daar neemt de gemeente voorlopig nog geen besluit over.

Toen er werd gesproken over de aanpak van centrum Beinum, leek dit volgens de gemeente Doesburg het juiste moment om ook na te denken over de toekomst van de sporthal. Want de sporthal Beumerskamp is verouderd. Verschillende opties kwamen op tafel. Nieuwbouw op de huidige locatie in het centrum van Beinum. Ook een nieuwe sporthal bij zwembad Den Helder aan de rand van Doesburg werd overworgen. In eerste instantie leek de eerste optie de meest geschikte keuze, maar hier ontstond geen eenduidig beeld over.

De gemeente vroeg extern onderzoeksbureau Keizers & Vissers om een second opinion. Jan Temmink van Keizers & Vissers legt uit: “De second opinion maakt duidelijk dat er een duidelijke voorkeur is voor nieuwbouw bij het zwembad Den Helder. Dit nieuwe inzicht heeft mede te maken met het feit dat de eigenaar van de omliggende gronden bereid lijkt grond te verkopen. Er zijn door ons echter kanttekeningen gemaakt. Heeft de gemeente Doesburg in de toekomst behoefte aan een dergelijke grote sportaccommodatie, kan de gemeente het financieel aan en gaat de Provincie akkoord met deze locatie? Wij hebben B&W van Doesburg daarom in overweging gegeven nu geen besluit te nemen, maar eerst nader onderzoek te doen.”

Aangezien de huidige financiële situatie van Doesburg is verslechterd en er nog geen eenduidig beeld is over de toekomst van het zwembad bij Den Helder, heeft de gemeente besloten om het onderwerp te parkeren. De huidige sporthal kan voorlopig behouden blijven. Dit betekent dat, tot het moment dat er meer duidelijk is over de toekomst van de sporthal, alle activiteiten hier door kunnen blijven lopen. De gymzaal aan de Armgardstraat wordt opgeheven. De gymzaal aan de Wilgenstraat blijft (tijdelijk) nog in gebruik.

Lees ook

Enquête over verkeersveiligheid Beinum

DOESBURG – De wijkraad Beinum in Doesburg wil graag weten hoe de inwoners denken over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.