maandag 18 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeDoesburg-RegiobodeNieuwe voorzitter voor Wijkraad Beinum

Nieuwe voorzitter voor Wijkraad Beinum

DOESBURG – Dick Hoed is sinds 1 oktober voorzitter van Wijkraad Beinum. Hij wil zich vooral gaan richten op zichtbaarheid van de raad, waarmee hij ook meer ideeën uit de wijk verwacht om de leefbaarheid te vergroten.

Hoed is onlangs parttime gaan werken, wat hem meer tijd gaf voor een vrijwillige bijdrage aan de maatschappij. Hij ziet de wijkraad Beinum als essentieel voor de wijk, onder andere omdat de wijkraad als tussenpersoon fungeert tussen de wijkbewoners en de gemeente. “Ook wil ik mijn steentje bijdragen aan het verder verbeteren van het leefklimaat in de wijk.”
De wijkraad speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van het woon- en leefklimaat in de wijk. Dat doet de wijkraad door onder andere het organiseren van overleg met en tussen wijkbewoners over onderwerpen en thema’s die in de wijk spelen. Denk daarbij aan verkeersveiligheid en diverse vormen van overlast.

Op dit moment is de Wijkraad Beinum betrokken bij het overleg over het centrum in de wijk: de locatie rondom de sporthal en de Dekamarkt. Ook het groen, in de vorm van het gemeentelijk project ‘Naar buiten in Beinum’ heeft de nodige aandacht gehad het afgelopen jaar. “Corona maakt het niet makkelijk de wijkactiviteiten te ontplooien, maar we gaan ons voorlopig richten op online communicatie en overleg”, aldus de nieuwe voorzitter.

Wie op de hoogte wil blijven van nieuws uit de wijk Beinum en de activiteiten van de wijkraad, kan zich via secretaris.wijkraadbeinum@gmail.com aanmelden voor de nieuwsbrief. De Wijkraad Beinum is ook te volgen via facebook.com/wijkraadbeinum.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...