Home / Doesburg-Regiobode / Inspiratiesessie en begeleiding voor sportverenigingen in Doesburg

Inspiratiesessie en begeleiding voor sportverenigingen in Doesburg

DOESBURG – Meer dan 20 procent van de Nederlanders in de leeftijd van 18 tot en met 50 jaar heeft in de jeugd tijdens het sporten ernstig emotioneel grensoverschrijdend gedrag meegemaakt. Dat dit de ongemakkelijke waarheid is, bleek deze maand uit het onderzoek dat in opdracht van NOC*NSF eind 2019 werd uitgevoerd. Dit gegeven en nog veel meer schokkende cijfers zijn aanleiding voor Doesburg Beweegt om in het kader van het Sportakkoord Doesburg op 23 november om 19.30 uur een gratis online inspiratiesessie aan te bieden voor ieder die zijn of haar sportvereniging sociaal veiliger wil maken.

Ward Terpstra, coördinator van de buurtsportcoaches in Doesburg, stelt: “Te vaak horen wij dat gedacht wordt dat pesten, discriminatie, verbale agressie en ander grensoverschrijdend gedrag bij de eigen vereniging niet voorkomt. De onderzoekscijfers die openbaar werden laten echter zien dat veel niet gezien wordt. Ongeveer de helft van de jeugd die dit meemaakt vertelt dat aan niemand, zo blijkt. Tijd om bij onze verenigingen in Doesburg alle mogelijke preventieve maatregelen te treffen.”
De inspiratiesessie wordt geleid door expert VOG van Centrum Veilige Sport Nederland (NOC*NSF) Ted van der Bruggen. De expert vertelt: “Juist tijdens deze gedeeltelijke lockdown kan de eigen vereniging een enorme dienst worden bewezen. Want terwijl veel sportactiviteiten stilliggen, kan het nemen van de juiste maatregelen helemaal online, dus vanuit het eigen huis, gebeuren. Tijdens de interactieve inspiratiesessie, die vijf kwartier duurt, komen meer informatie en concrete adviezen op tafel. Bovendien krijgen de deelnemende verenigingen het aanbod om individueel online begeleid te worden, waardoor de vereniging gratis VOG’s kan aanvragen.”
Aanmelden voor de resultaatgerichte onlinebijeenkomst kan via ted.vanderbruggen@nocnsf.nl. In de mail dient de datum van de gewenste inspiratiesessie, de naam van de vereniging, voor- en achternaam, de functie binnen de vereniging, het e-mailadres en liefst ook een telefoonnummer vermeld te worden.

Lees ook

Cheque voor herstel tuinmuur Ellecomse Dorpskerk

ELLECOM – De Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom heeft donderdag 10 juni een cheque van maar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.