woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeRheden-RegiobodeIk vind: Een elfde gebod

Ik vind: Een elfde gebod

Hoe gaat dat in zo’n dorp als Ellecom? Je komt elkaar weer tegen: even lopen voor het uitlaten van de hond zoals zij, of een uurtje lopen voor de gezondheid zoals wij. Wij komen dat echtpaar steeds weer tegen: groeten, vriendelijk, maar we weten niet wie zij zijn of waar zij wonen. Wij er eens op af: ‘wij groeten elkaar wel, maar wie bent u?’ Zij heten zus en zo, en ze wonen daar en daar in het dorp.
Ons kennen ze wel, nog wel bij naam en toenaam! Sterker nog: we staan bij hen bekend als de bonte hond! Zo gaat dat vaak, mensen kennen uit praatjes die men hoort. Ons overleg even met elkaar is heel leuk en hartelijk!
In onze westerse cultuur tellen de tien geboden. Dat is een heel verhaal, u kent het misschien nog wel: Mozes en de Sinaï. Praatjes (roddels) vallen onder het achtste gebod.
Heel in het kort komt dat hier op neer: ‘je mag niet liegen’. Ik stel voor om een elfde gebod te doen instellen: De verplichting voor iedereen om bij praatjes over iemand, bij betrokkene na te gaan of het wel waar is wat over hem of haar gezegd wordt. Of minstens te vragen: ‘hoe moet ik dat zien?’
Even afchecken. De wereld kan zo alsnog een paradijs worden.

Joop Zijlstra,
Ellecom

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...