Home / Doesburg-Regiobode / Help Sinterklaas ieder kind een cadeautje brengen

Help Sinterklaas ieder kind een cadeautje brengen

DOESBURG – Sinterklaas gaat geen enkele deur voorbij. Maar soms heeft hij wel een beetje hulp nodig. Kiwanis Gelre – Ladies de Monte heeft daarom, samen met Voedselbank Doesburg, een actie opgezet om te zorgen dat ook kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben, een cadeautje krijgen.

Vanessa Wissink coördineert de actie in Doesburg. Ze zocht contact met de Voedselbank, waar de vrijwilligers heel enthousiast waren over de actie. “We kregen van de Voedselbank een geanonimiseerde lijst van alle gezinnen met jonge kinderen. Zij hebben een brief van Sinterklaas in hun voedselpakket gekregen met daarin een verlanglijstje dat ze kunnen invullen. Voor de lijstjes die we terug krijgen, zoeken we mensen die een cadeautje willen kopen.”
Het gaat in Doesburg in totaal om 49 kinderen. Daar zitten ook oudere kinderen uit het gezin bij, die misschien niet meer geloven, maar Sinterklaas sluit niemand uit. “Alle kinderen uit het gezin doen mee”, vertelt Vanessa.
Mensen die zich aanmelden kunnen een kind ‘adopteren’. Dat betekent dat zij voor dat kind, gebaseerd op het ingeleverde verlanglijstje, een cadeautje kopen. “Dit kost 15 euro, niet meer en niet minder, om geen verschil te maken.” De kopers leveren de cadeautjes ingepakt in, voorzien van een nummer. De medewerkers van de Voedselbank zorgen er dan voor dat de naam van het kind op het pakje komt te staan. De pakjes worden in een jute zak afgeleverd bij de gezinnen.
Wie geen kind wil adopteren, kan ook een financiële bijdrage doen. “Dit geld gebruiken wij om cadeautjes te kopen voor de kinderen die niet worden geadopteerd of voor zaken als inpakpapier, de jute zakken, eventueel wat snoepgoed. Mocht er echt veel overblijven, dan bewaren we dat voor volgend jaar. Het blijft bestemd voor de sinterklaasactie”, aldus Vanessa.

Vanessa krijgt louter heel leuke reacties op de actie. “Dat begon al bij de Voedselbank, waar iedereen meteen enthousiast mee wilde werken. Maar ook mensen in de stad zijn heel positief. Inmiddels zijn er al veel kinderen geadopteerd, hebben we ook al wat financiële steun ontvangen èn hebben zich al mensen gemeld die als vrijwilliger mee willen helpen.”
Iedereen die een kindje wil adopteren of op een andere manier een bijdrage wil leveren kan voor meer informatie kijken op www.facebook.com/sinterklaasactiedoesburg of een e-mail sturen naar Vanessa Wissink via sinterklaasactiedoesburg@gmail.com. Een kind adopteren kan tot uiterlijk 14 november of tot alle kinderen zijn geadopteerd.

Lees ook

BoekStartdagen in bibliotheek Doesburg

DOESBURG – De bibliotheek West-Achterhoek, waar de vestiging in Doesburg deel van uitmaakt, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.