dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeBrummen-RegiobodeGered Gereedschap voor vakmensen in Afrika

Gered Gereedschap voor vakmensen in Afrika

LOENEN – De organisatie Gered Gereedschap bestaat al 35 jaar en steunt vakmensen in de ontwikkelingslanden met gereedschap en kunde. Ook in Loenen wordt oud gereedschap ingezameld voor het goede doel.

Gered Gereedschap stelt goed gereedschap en de juiste machines beschikbaar aan vakmensen in Afrika. De stichting zorgt voor gekwalificeerde leraren en bieden begeleiding aan onder andere timmermannen, automonteurs en kleermakers naar zelfstandig werk. Met een goede vakopleiding zijn deze mensen zelf in staat armoede achter zich te laten.
Vrijwilligers vormen het hart van Gered Gereedschap. In dertig werkplaatsen en op het landelijke bureau in Amsterdam werken zo’n 500 vrijwilligers. Samen zetten zij zich met veel energie en enthousiasme in voor het gezamenlijke doel: een zelfstandig bestaan voor vaklieden in Afrika. Gered Gereedschap verzamelt handgereedschap, naaimachines, elektrisch handgereedschap en werkplaatsmachines. Dit wordt gebruikt voor houtbewerking, loodgieten, metaal en constructie, autotechniek, bouwen en metselen. Ook wordt er materiaal ingezameld voor de kleermakerij, elektrotechniek en schoenmakerij.
In veel buurten is een inleverpunt. In Loenen kunnen spullen ingeleverd worden bij de familie Uiterweerd, Vrijenbergweg 9. De Loenense groep vraagt zich af of iemand een bedrijf kent dat tweedehandsmachines in de aanbieding heeft of gereedschap over heeft voor een bouwproject. Gered Gereedschap koopt nooit iets, alles wordt gedoneerd. Men wijst er op dat spullen als tuingereedschap, fietsen gasflessen, huishoudelijke apparaten, accuboormachines, muziekinstallaties en doorgeroest gereedschap niet ingezameld worden.

Henk Bastiaans, tel. 055-5051716

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...
- Advertisment -