Filmhuis Doesburg vertoont Honeyland

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont vrijdag 27 november de film Honeyland in de Gasthuiskerk. Deze wordt voorafgegaan door een korte inleiding door Nina Herwijer van imkersvereniging Doesburg. De aanvang is deze avond 19.30 uur.

Om Honeyland te maken volgde een kleine crew de laatste vrouwelijke honingjager van Europa, Hatidze Muratova. Zelf is ze net zo puur en zuiver als de honing van ‘haar’ wilde bijenvolken, haar omgeving is even ruig als gul. Regelmatig speurt ze duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Hatidze leeft van de verkoop van honing die ze naar een markt brengt op 4 uur loopafstand. Ze woont in een simpel stenen huisje: afgesloten van elektriciteit en stromend water. In een verlaten bergdorp in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, verzorgt de ongetrouwde Hatidze haar bedlegerige moeder.
De fragiele harmonie met de wilde bijen wordt echter verstoord als een gezin met een kudde koeien Hatidzes buren worden. In eerste instantie zorgt dit grote gezin voor een welkome verandering in haar bestaan en zijn ze een medicijn tegen haar eenzaamheid. Als de familie echter ook bijen gaat houden en niet naar haar adviezen luistert, wordt hun aanwezigheid een bron van frustratie.

Reserveren voor deze voorstelling is verplicht en kan via www.filmhuis-doesburg.nl. Een kaartje kost 7 euro. Het dragen van een mondkapje is in de Gasthuiskerk verplicht tot bezoekers op hun plek zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.