Home / Doesburg-Regiobode / Filmhuis Doesburg vertoont De Beentjes van St. Hildegard

Filmhuis Doesburg vertoont De Beentjes van St. Hildegard

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont vrijdag 6 en zaterdag 7 november het drama De Beentjes van Sint Hildegard. De film is op beide dagen vanaf 20.00 uur te zien in de Gasthuiskerk, uiteraard onder voorbehoud van mogelijke nieuwe coronamaatregelen.

De beentjes van Sint-Hildegard is Twents gesproken met Nederlandse ondertiteling. De film gaat over een relatie die na decennia scheurtjes begint te vertonen. Gedda is overbezorgd. Gaat Jan zitten, dan staat zijn thee al klaar. Gaat hij de deur uit, dan krijgt hij z’n sleutels aangereikt. Gedda houdt zóveel van hem dat Jan er benauwd van wordt. Hij ontsnapt aan de overzorgzaamheid en krijgt het voor elkaar dat hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten? Daarbij vraagt hij zich af of dit het leven is dat hij wil leiden.

De film begint beide dagen om 20.00 uur. Kaarten kosten 7 euro en reserveren via filmhuis-doesburg.nl is verplicht. Het dragen van een mondkapje is verplicht tot de bezoeker op zijn plek zit.

Lees ook

Oranjefestival bij VVO

VELP – Op vrijdag 18 juni werd het eerste Oranjefestival bij VVO in Velp gehouden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.