Home / Doesburg-Regiobode / Drempt rijdt uit voor bezoek aan pepernotenfabriek

Drempt rijdt uit voor bezoek aan pepernotenfabriek

DREMPT- Als Sinterklaas niet naar de kinderen kan komen, dan komen de kinderen wel naar Sinterklaas! Het was zaterdag een gekkenhuis bij ‘pepernotenfabriek’ Garvo in Drempt. Meer dan 230 auto’s, volgepakt met kinderen, reden door een speciaal ingerichte sinterklaas-drive-thru. En dat terwijl organisator Bertram Larink ‘gewoon iets kleins’ wilde organiseren.

“Het was een ontzettend groot succes”, vertelt Larink na afloop. “Al bij het aanrijden zat de stemming er goed in en het werd een topmiddag!”. Larink bouwde op het terrein van Garvo een heuse pepernotenfabriek met zes podia. Bezoekers kregen in kleine groepjes toegang en reden zo langs de verschillende podia. Iedereen bleef daarbij in eigen auto en zo werd een coronaproof sinterklaasmiddag gehouden.
Op elk podium was iets anders te zien. Op het eerste podium stond jongerenband High Voltage, die normaal rockmuziek op het repertoire heeft, maar voor de gelegenheid sinterklaasliedjes instudeerde. In een rock-jasje, dat dan weer wel. “Er werd flink gerockt, door de kinderen èn hun ouders en de sfeer zat er meteen in”, aldus Larink.
Verderop werd een pietentoneelstuk opgevoerd en op een derde trailer was een mooi stukje acrobatiek te zien door de meiden van de Calisthenics Center Doetinchem. Natuurlijk mocht iets lekkers niet ontbreken, dus werd bij een volgende stop limonade en pepernoten uitgedeeld. Bij de volgende stop werd er – nog steeds in de auto – door de kinderen èn hun ouders flink gedanst op de muziek van DJ Rogier de Avonturier en dan, bij de laatste stop, maakte Sinterklaas zijn opwachting. Hier werd de bezoekers een spannend toneelstuk voorgeschoteld, waarin een chemisch pietje voorstelde synthetische pepernoten te fabriceren als de echte op zijn. Een knipoog naar het eerder dit jaar ontdekte drugslab. Gelukkig weet Sinterklaas hier een stokje voor te steken en kunnen de kinderen met een gerust hart terug naar huis.
“Bij het afscheid werd er flink gezwaaid. Ondanks de afstand tussen de auto’s en de podia was de sfeer echt top”, blikt Larink terug. “De kinderen hingen uit de ramen, keken uit open daken. Hun ouders trouwens ook. Het was echt fantastisch. Niet alleen om te zien hoe de kinderen deze middag genoten, maar ook om het hele feest op poten te zetten.”
Voor het maken van de decors kreeg Larink hulp van inwoners van het dorp. “We hadden geen carnavalsoptocht, geen kermis. Elke vereniging ligt plat. Mensen hadden gewoon zin om weer iets te ondernemen.” En dus bracht Larink hier karton voor de decors, daar hout voor cadeautjes en op een volgend adres weer schildermateriaal. Met zijn allen werden er de mooiste dingen gemaakt, ieder veilig in eigen huis. “Toen we vrijdag de decors opbouwden, kwamen alle puzzelstukjes bij elkaar. Het is supermooi geworden.”
En zo werd ‘een klein sinterklaasfeestje’ en fantastisch evenement, waar zowel de organisatie als de vele bezoekers èn Sinterklaas met veel plezier op terugkijken.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Geslaagde NIO-Netwerk wandeling

RHEDEN – Hoe word je weer blij van je vrijwilligerswerk en wat heb je ervoor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.