Home / Brummen-Regiobode / Dierenvoedselbank droomt van eigen plekje

Dierenvoedselbank droomt van eigen plekje

BRUMMEN – Stichting Dierenvoedselbank Brummen ondersteunt al drie jaar baasjes in financiële nood in de gemeente Brummen en daarbuiten zodat zij hun geliefde huisdier kunnen houden. Via de Christmas Challenge van Dierenlot hoopt oprichtster Jeanet Westerik zo veel mogelijk geld in te zamelen, met als doel een eigen plekje voor de stichting

In 2017 richtte Jeanet Dierenvoedselbank Brummen op. “Ik heb zelf in de schuldsanering gezeten. Ik had een hondje dat ik al had voordat ik daar in belandde. De kosten voor bijvoorbeeld de dierenarts waren lastig op te brengen. Ik was altijd zo blij als ik iets kreeg van iemand en besloot dat ik datzelfde ook voor anderen wilde doen.” Ze maakte de stichting definitief bij de notaris en kreeg als snel de eerste aanmeldingen. “Mensen wisten mij vrij snel te vinden. Voordat ik het wist had ik al 15 cliënten in Eerbeek.”

In het begin bracht Jeanet het dierenvoer rond met een scooter met karretje, maar toen de aanmeldingen de gemeentegrenzen overschreden, was dit niet meer haalbaar. “Ik kreeg ook veel aanmeldingen uit Zutphen en Voorst, daar was nog niet iets soortgelijks. Via de Voedselbank werden mensen naar mij doorverwezen. Het is soms wel een uitdaging om het altijd weer voor elkaar te krijgen. Maar als ik mensen kan helpen dan doe ik dat.”
Inmiddels heeft Jeanet verschillende adressen waar ze het voedsel tijdelijk kan stallen en waar de cliënten het weer op kunnen halen. “Dit zijn allemaal mensen die een ruimte bij hun huis beschikbaar stellen, echt heel erg fijn. Ik zou echter heel graag een eigen voorziening hebben waar we een voorraad kunnen opbouwen.” De stichting heeft regelmatig de kans om grotere partijen voedsel op te halen bij bijvoorbeeld Stichting Dierenlot, maar moet dat afslaan, omdat er geen ruimte is om het te bewaren. “Ik woon klein en kan het helaas niet in mijn huis kwijt. In mijn vorige huis heb ik dat weleens gedaan, toen stonden er stapels met voer in de woonkamer. Het zou geweldig zijn als wij bijvoorbeeld een eigen zeecontainer zouden hebben op een plekje in de gemeente Brummen.”

Om deze droom van de stichting te kunnen verwezenlijken, doet zij mee met de The Christmas Challenge van Stichting Dierenlot. Iedereen kan een leuke actie bedenken om geld in te zamelen voor de Dierenvoedselbank Brummen. “Het zou leuk zijn als kinderen bijvoorbeeld flessen willen inzamelen of zelfgemaakte producten willen verkopen voor ons goede doel. Andere acties of manieren van geld inzamelen zijn uiteraard ook erg welkom!” Stichting Dierenlot verdubbelt elke euro die wordt ingezameld.
Op www.arkelchristmasstation.nl/organisatie/dierenvoedselbank-brummen kan een actie worden aangemeld of geld gedoneerd worden. Jeanet hoopt dat ze dankzij de actie nog meer mensen in een lastige financiële positie met een huisdier kan helpen. “Huisdieren mogen niet de dupe worden van de financiële situatie van hun baasjes. De financiële situatie, hoe de mensen ook daarin zijn terecht zijn gekomen, mag nooit de reden zijn dat mensen gedwongen afscheid moeten nemen van hun geliefde huisdier.” Jeanet kent als geen ander der waarde van een huisdier. “Je krijgt zo veel liefde van zo’n beestje. Mijn hond zorgt ervoor dat ik naar buiten ga. Het is een heerlijk gezelschap. Het is mijn rots in de branding.”

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Tuinconcert Trio Zauberflöte in Velp

VELP – Trio Zauberflöte speelt woensdag 4 augustus in de tuin van Boekhandel Jansen & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.