Brummense zwagers geven Concordia toekomst

BRUMMEN – Brummense zwagers Bart Oudendijk en Olaf Harleman hebben Concordia in Brummen gekocht. Afgelopen donderdag zeten zij hun handtekening onder het koopcontract. De heren zijn, in overleg met de gemeente Brummen, aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een toekomstbestendig Concordia. De horecabestemming zal in elk geval worden gehandhaafd. Ook zijn er plannen voor woningbouw.

Sinds het faillissement van Concordia, eind 2018, was eigenaar Grolsch met verschillende partijen in gesprek, waarbij zowel naar een huurder als een koper werd gezocht. Tot een definitieve overeenstemming is men echter nooit gekomen.
Door een reeks toevalligheden zijn de heren, zoals ze zelf zeggen, met de neus in de boter gevallen. Harleman, geboren en getogen Brummenaar, is ondernemer in Enschede en raakte als zodanig in gesprek met iemand van het vastgoedbedrijf van Grolsch. Het pand van Concordia kwam daarbij ter sprake en zo is het balletje gaan rollen.
Oudendijk, getrouwd met de zus van Harleman, is eigenaar van Bouwstudio Bart Oudendijk in Brummen, en hij was direct enthousiast. Met een derde vennoot uit Eerbeek zijn de heren nu verenigd binnen de BV Concordia Brummen.

Kegelbaan

Dat de horecafunctie van Concordia wordt gehandhaafd, staat buiten kijf. In welke hoedanigheid dit is zal na uitvoerige studie moeten blijken. Verschillende opties liggen op tafel, zoals eventueel nieuwbouwplannen ter plaatse van de kegelbaan, of een restaurantfunctie in de feestzaal. Er is nog een lange weg te gaan, dus de komende tijd zal Concordia wellicht in de huidige vorm worden voortgezet; zodra de coronacrisis achter de rug gaat mogelijk de biertap weer draaien. De eigenaren zijn nog op zoek naar een uitbater.

Emotionele band

De emotionele band van de nieuwe eigenaren met Concordia is groot. Harleman herinnert zich nog goed hoe zijn ouders er in de jaren tachtig hun 12,5-jarige bruiloft vierden en, samen met Oudendijk, hoe in 2005 hun vader en schoonvader werd begraven: “We hebben toen in de zaal met honderden mensen geproost op het leven, terwijl de grafkist op tafel stond, met een fles rode wijn er bovenop!”
Samen zijn de mannen enorm gedreven om Concordia een kwalitatieve impuls te geven, zodat de Brummense dorpelingen er nog jaren profijt van zullen hebben.

Kermis

Harleman is al zijn hele leven een fervent kermisbezoeker en hem is er dan ook alles aan gelegen dat dit ‘fantastische evenement’ jaarlijks op de Concordia agenda staat ‘alsof er niets gebeurd is’. Oudendijk is het roerend met hem eens; deze Brummense traditie zal tot in lengte van jaren worden voortgezet, zo is het plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.