Home / Brummen-Regiobode / Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument Loenen

Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument Loenen

LOENEN – Zondag 8 november is het in Groot-Brittannië Remembrance Day en worden de doden herdacht uit de Eerste- en Tweede Wereldoorlog. Ieder jaar worden op die dag door de Eerbeekse-Loenense Commissie Ontvangst Bevrijders-Veteranen bloemen gelegd bij het Bevrijdingsmonument bij het Dorpscentrum De Brink in Loenen.
Dit jaar zal dit plaatsvinden op zondagmorgen 8 november om 11.30 uur. Voorafgaand aan de bloemlegging zal de Engelse vlag halfstok worden gehesen. Gezien de beperkingen door de coronaregelgeving zal de bloemlegging door een tweetal commissieleden plaatsvinden, eventueel in aanwezigheid van een aantal commissieleden. Er is geen sprake van een openbare bijeenkomst.
De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron van het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th. West Riding `Polar Bear` Infantry Division. Deze divisie was toen een onderdeel van het Canadese Leger. Ter herdenking van 65 jaar Bevrijding hebben de Veteranen van de Polar Bears voor het laatst op 9 mei 2010, als groep, Eerbeek en Loenen bezocht.

Lees ook

Besluitvormende vergadering raad Brummen

GEM. BRUMMEN – De vergadering van gemeenteraad van Brummen heeft donderdag 24 juni een flinke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.